Landelijke opschoondag op 19 maart 2022, helpt u mee?

03-03-2022 9:21

20220303-Landelijke-opschoondag.jpg#asset:284

Na een afwezigheid van 2 jaar door corona doet Bronckhorst op 19 maart 2022 weer mee aan de Landelijke Opschoondag. Deze dag staat in veel Nederlandse gemeenten in het teken van opschoonacties. Op verschillende locaties steken vrijwilligers de handen uit de mouwen om zwerfafval op te ruimen.

Hoe schoner de buurt, hoe meer het uitnodigt om het schoon te houden. Het thema dit jaar is verpakkingen. Ook verpakkingen horen niet in het zwerfafval thuis. De meeste verpakkingen kunnen gerecycled worden als ze op de juiste manier worden weggegooid. Dus elke verpakking telt. Ander zwerfafval laten we natuurlijk ook niet liggen.

Helpt u ook mee?

Om van de Opschoondag een succes te maken, hebben we veel handen nodig. Verschillende clubs en inwoners coördineren met veel enthousiasme een actie in hun buurt. Wilt u meehelpen opruimen? Dan kunt u contact opnemen met één van genoemde contactpersonen of u op 19 maart melden op de locatie van uw keuze. De gemeente zorgt ervoor dat op de locaties voor alle deelnemers de benodigde materialen aanwezig zijn om veilig schoon te kunnen maken.

De volgende opruimacties waar ze graag gebruikmaken van uw diensten staan gepland:

Het buitengebied van Hengelo (Gld), contactpersoon: de heer J. Weenk, tel. (06 12 90 48 06), 13.30 uur verzamelen bij sportcafé de Veldhoek