Snel internet in Veldhoek?!?!

13-03-2015 15:22

De commerciële partijen leggen glasvezel aan in woningen die staan van kernen als Ruurlo, Borculo, Zelhem en Vorden. In het buitengebied doen ze dit niet, omdat dit niet rendabel is. 10 Achterhoekse gemeenten hebben nu het initiatief genomen om het ook voor bewoners van buitengebied mogelijk te maken glasvezel te krijgen, zo ook gemeente Bronckhorst en Berkelland. Belangrijkste voorwaarden zijn: 50% per gemeente moet meedoen en iedere aansluiting kost 500 euro per huishouding.

Waarom?

De waarde van glasvezel, ook wel breedband genoemd, zit hem in de hoeveelheid (en daarmee snelheid) van gegevens die het glasvezelnetwerk aankan. Systemen voor agrariërs (o.a. melkrobots), zorgverleners (dokter kijkt mee via computer) en onderwijs (kinderen met laptops) vragen nu steeds meer capaciteit van het netwerk. En dat zal alleen maar toenemen. Het is dus te zien als een investering voor de komende 30 jaar in je woning en woongemak.

Aanmelden

Bewoners van het buitengebied kunnen voor informatie en/of een nieuwsbrief bij hun gemeente terecht. Zie voor meer informatie op website gemeente Bronckhorst en website gemeente Berkelland. Afwachten totdat anderen u eerst voorgaan en het mogelijk goedkoper wordt in de toekomst? Dat heeft geen nut, integendeel! 500 euro is het aanbod voor de geïnteresseerden die nu in dit project mee willen doen. In een eventueel volgend project, zal dit bedrag altijd hoger zijn dan 500 euro.

Vragen

U wilt weten: wat heb ik hieraan? Moet ik meedoen? U kunt uw vragen neerleggen bij bestuursleden van Veldhoeks Belang. Indien nodig vragen wij het na bij de projectgroep en koppelen het aan u terug.